Cum faci fundraising?
Te putem invata cum sa strangi donatii pentru cauza ta

Decalog de fundraising

Planificarea. Cu cât planifici evenimentul de fundraising mai devreme, cu atât vei avea mai mult timp să strângi fonduri şi să îţi atingi obiectivele propuse.

Întocmeşte o listă cu toţi membrii familiei, prieteni, colegi de serviciu sau alte cunoştinţe, spune-le de ce vrei să ajuţi organizaţia, convinge-i să ofere o mână de ajutor fundaţiei și să sprijine acţiunea ta de stranger de fonduri.

Îndreaptă-te mai întâi către cei pe care îi recomandă generozitatea. Posibilitatea să ai un răspuns pozitiv este mare și acest lucru va aduce încredere ţie și prietenilor tăi.

Fii creativ și adaugă la e-mail o semnătură care să facă trimitere la această frumoasă iniţiativă. Adaugă o un îndemn , precum: “Alerg ca să-mi depășesc propriile mele limite. Gestul meu aduce mângâierea bolnavilor incurabili!” sau “Alerg alături de Team HOSPICE la Transmaraton. Vrei să mă susţii?”. Nu uita să adaugi linkul către profilul tău din pagina oficială a evenimentului.

Șeful trebuie neapărat să știe că faci bine în alergare! – Există posibilitatea ca angajatorul tău să fie interesat să afle mai multe despre iniţiativa ta și să te susţină. Dacă angajatorul este de acord să te susţină, poţi avea o discuţie și pe considerentul că ajutorul poate lua forma unei sponsorizări, poţi îndrăzni să ceri o sumă mai mare sau să propui ca suma de bani pe care vei reuși să o strângi să fie dublată de companie. Acţiunea ta poate stimula şi alţi angajaţi , iar firma poate deveni partenerul HOSPICE.

Fii mândru! De 25 de ani, HOSPICE Casa Speranţei oferă adulţilor cu boli incurabile și copiilor cu afecţiuni care limitează viaţa, acces gratuit la servicii specializate de îngrijire paliativă. Putem asigura continuitatea serviciilor noastre daca Oameni care cred în noi, înţeleg importanţa muncii noastre și calitatea serviciilor oferite vor continua să rămână alături de noi. Fiind unul dintre cei care ne susţin, vei fi un membru al marii familii HOSPICE. Îţi mulţumim!

Invită-ţi prietenii la mici evenimente. Evenimentele sunt distractive şi foarte eficiente în acţiunile de strângere de fonduri. Un eveniment inedit, va trezi interesul. Ai o idée? Discutăm pe marginea ei, ne sfătuim și vei reuși să organizezi un eveniment la care toţi cunoscuţii tăi vor dori să participe.

Fii ambasadorul nostru! – Ne onorează! Si tu poţi fi ambassador și să porţi apelul nostrum către alţi oameni. Fă-i să înţeleagă misiunea HOSPICE şi îndeamnă-i să ajute cauza.

Mărturiile, fotografiile și filmuleţele pe care le faci în acţiunile tale vor demonstra și altor persoane că ai avut rezultate și scopul a fost atins. La rândul nostru, vom povesti despre efortul pe care l-ai depus și nu vom uita să-ti mulţumim de fiecare dată.

Nu uita, suntem alături de tine! Echipa de fundraiseri ai fundaţiei este dispusă să te îndrume, să îţi ofere răspunsuri la întrebări. Nu ezita să ne scrii un e-mail, la adresa fundraising@hospice.ro

Alături de prieteni

Ești înconjurat de oameni faini care împărtășesc aceleași valori ca tine? Propune-le să organizaţi împreună un eveniment caritabil.

Ce fel de, când şi unde?

De la A la Z îţi oferim o listă a posibilităţilor, rămâne să alegi pe cel potrivit pentru tine și prietenii tăi.
Găseşte locul cel mai potrivit care să găzduiască evenimentul și rezervă-l din timp. Asigură-te că respectivul loc îndeplinește toate nevoile pentru desfăşurarea evenimentului.
Convinge cât mai mulţi parteneri să sprijine probono evenimentul. Nimic nu este gratis, dar te vei convinge că mulţi vor să ajute cauza în care şi tu crezi, iar contribuţia lor (fie că vorbim de spaţiu, băutură, mâncare, sonsorizare, producţie materiale promoţionale) poate constitui un sprijin valoros în sprijinul evenimentul pe care îl organizezi.

Planul, primul pas!

Fă o listă detaliată cu toate activităţile care trebuie îndeplinite pentru pregătirea evenimentului. Dacă nu te descurci singur, sună un prieten… sau mai mulţi. Roagă-i să preia din sarcini şi să respecte termenele. Dacă ai nevoie de întăriri, contactează echipa HOSPICE.
Fii creativ. Cu cât ai mai multe idei năstruşnice, cu atât evenimentul tău va fi unul deosebit şi va aduce mai multe donaţii. Gândeşte-te la idei care să îi facă pe oameni să doneze: tombole, concursuri, prăjituri, jucării.
Experienţa contează. Cu toţii ne dorim să avem parte de experienţe frumoase. Dacă evenimentul tău le va oferi oamenilor o experienţă plăcută, succesul este asigurat.

Promovează evenimentul

Poţi concepe postere, pliante, invitaţii, e-mailuri personalizate, poţi invita jurnalişti, bloggeri, sau vloggeri, dacă îi cunoşti. Despre social media vorbim imediat

Ziua evenimentului

Ești emoţionat? E firesc! Supraveghează ca totul să se întâple conform planului și nu uita să zâmbești și să mulţumești. Fotografiile si filmuleţele pe care le faci vor face valuri pe facebook și toata lumea își va dori să se regăsească în ele.

Post-eveniment

Pune la păstrare înregistrările şi notiţele actualizate şi trimite mesajele de mulţumire. Este esenţial să mulţumim tuturor persoanelor care au ajutat, au contribuit la bunul mers al evenimentului, au donat.

Idei de Fundraising de la A la Z

A

Activităţi în aer liber

B

Bal mascat

C

Cafea de dimineaţă, Cină cu dans, Competiţie limbo, Concurs de înot, Concurs de gătit, Concert caritabil, Concert de colinde

D

Disco, Dulceaţă făcută în casă, Degustare de vinuri

E

Expoziţie de artă sau fotografie

F

Fashion show

G

Grătar

H

Halloween party

I

Interviuri cu celebrităţi

J

Jocuri de teambuilding

K

Karaoke night

L

Licitaţie caritabilă

M

Mers cu bicicleta

N

Nu pentru fumat, Nu pentru consumul excesiv de băuturi alcoolice

O

Off-road driving

P

Petrecere cu costume trăznite; Picturi pe faţă; Petrecere în grădină; Petrecere pentru doamne; Plimbări; Petrecere anii 80

Q

Quiz night

R

Race night

S

Seară cu jocuri de societate, Seară indiană, Seară românească, Schimb de joburi pentru o zi, Seară de salsa, Spectacole stradale

T

Tombolă, Triatlon, Talent Show, Turneu de activităţi sportive

U

Ultimate challenge (Salt cu paraşuta, Bungee jumping)

V

Vânzare de carte, vânzare de prăjituri, vânzare de limonadă.

W

Wii games night

X

X factor evening, Xtreme sports

Y

Yoga

Z

Zumba, zorbing, zi relaxată la birou